Japanse acupunctuur

Japanse acupunctuur heeft zijn oorsprong in het oude China en komt net zoals de Chinese acupunctuur voort uit de traditionele Chinese geneeswijze. In de 6e eeuw na Chr. waaide de acupunctuur over van het vaste land naar Japan, waar het op een geheel eigen wijze verder werd ontwikkeld en verfijnd.

Verschillen tussen Chinese en Japanse acupunctuur

Bij Chinese acupunctuur worden relatief dikke naalden met de hand enkele centimeters in de huid gestoken, waarna de naalden sterk worden gemanipuleerd om de energiestroom in de meridianen te stimuleren. Japanse acupunctuur is veel milder. Dunne naaldjes met een speciale gladde coating worden met een geleider (een plastic buisje) voorzichtig enkele millimeters in de huid gestoken. De naalden blijven een tijdje zitten zonder dat deze worden gemanipuleerd. De energiestroom in de meridianen komt vanzelf weer op gang.

Het voordeel van een behandeling met Japanse acupunctuur is dat het veel minder pijnlijk is, maar het resultaat net zo groot is (of soms zelfs groter) dan een behandeling met Chinese acupunctuur. In bepaalde gevallen echter wordt de voorkeur gegevens aan een behandeling met Chinese acupunctuur.

Wat kunt u verwachten van Japanse acupunctuur?

Een Japanse acupunctuurbehandeling wordt vooraf gegaan door een uitvoerig onderzoek. De tcm-diagnose bestaat uit het omschrijven van de klachten, het onderzoeken van de buik en het voelen van beide polsen. Deze methoden geven een goed beeld van de lichamelijke conditie en geven een indicatie van de herkomst van de klachten.

Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende klachtenpatroon is en wordt een behandelplan opgesteld.

Vervolgens worden dunne naaldjes in acupunctuurpunten geprikt die een relatie hebben met het klachtenbeeld. Kenmerkend voor bepaalde Japanse acupunctuurbehandelingen is het werken met ion pumping cords, kabeltjes met klemmetjes die de naalden in verschillende acupunctuurpunten met elkaar verbinden.

Verschillende technieken zorgen ervoor dat de verstoorde energie in de bijbehorende meridianen weer op gang wordt gebracht zodat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Afhankelijk van de ernst van de klachten (acuut of chronisch) zijn 1 of meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Een Japanse acupunctuurbehandeling wordt vrijwel altijd gecombineerd met directe en indirecte moxibustie (het branden van gedroogd bijvoetkruid), cuppen (het vacuĆ¼m trekken' van energie in de meridianen') en oefeningen om zelf thuis te doen.


ACUPUNCTUURCENTRUM EDE
LUTULISTATE 35 6716 NP EDE
TELEFOON 0318-846656

ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL
VENDELIER 41 3905 PB VEENENDAAL
TELEFOON 0318-846656