ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

COSMETISCHE ACUPUNCTUUR

Cosmetische acupunctuur is een oosterse behandelmethode waarbij met behulp van zeer dunne naaldjes, dermarollers en electrostimulatie de conditie en de uitstraling van de huid wordt verbeterd.

TRADITIONELE CHINESE GENEESWIJZE

Esthetische acupunctuur is gebaseerd op de theorie en praktijk van de traditionele Chinese geneeswijze die haar wortels heeft in het oude China.

Al sinds de Sung-dynastie (960-1270 na chr.) werden naalden gebruikt om het uiterlijk van de keizerin en de concubines van de keizer te verfraaien. Daarbij werd ook de conditie van het hele lichaam nauwlettend in de gaten gehouden, want de Chinezen wisten toen al dat uiterlijke schoonheid van binnenuit komt. Ondersteuning van acupunctuur met Chinese kruiden, massage, goede voeding en een evenwichtige leefwijze zijn daarom belangrijke factoren voor een goed resultaat.

ONDERGANG EN OPKOMST VAN DE COSMETISCHE ACUPUNCTUUR

Esthetische acupunctuur wordt inmiddels al duizenden jaren toegepast, maar is met de opkomst van de farmaceutische/cosmetische industrie en de moderne geneeskunde bijna in de vergetelheid geraakt.

Door de groeiende interesse in Chinese geneeswijzen in de jaren 70 ten tijde van Mao, heeft ook de cosmetische acupunctuur weer enorm aan populariteit gewonnen.

Inmiddels wordt cosmetische acupunctuur als een veilig en betrouwbaar alternatief beschouwd voor cosmetische chirurgie en huidcorrecties met injectables.

VOORDELEN VAN COSMETISCHE ACUPUNCTUUR

Moderne cosmetische behandelmethoden komen steeds vaker negatief in het nieuws en het wordt steeds duidelijker dat er aan chirurgie en huidinjecties aanzienlijke nadelen kunnen kleven.

De eerste effecten van cosmetische acupunctuur zijn meestal niet zo groot als bij chirurgie of injectables. Daarnaast zijn er een aantal behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De effecten van cosmetische acupunctuur op langere termijn zijn echter veel groter omdat niet alleen een deel maar het lichaam als geheel wordt behandeld. Dit werpt na verloop van tijd haar vruchten af en het effect van de behandelingen blijft daardoor langer zichtbaar. Daarnaast is cosmetische acupunctuur geheel risicoloos. Het heeft geen ongewenste bijwerkingen en de behandelingen zijn vrijwel pijnloos, mits deze worden uitgevoerd door een geschoolde ervaren professional.

BEHANDELINGEN

Om het gewenste effect te bereiken zijn 10-15 behandelingen nodig.
De eerste 4-6 behandelingen worden 2x per week uitgevoerd. Daarna worden de behandelingen 1x per week voortgezet. Een cosmetische acupunctuurbehandeling duurt ongeveer 75 minuten.

Om een blijvend effect te krijgen is het te adviseren om na 10-15 behandelingen
1x per 6-8 weken een herhalingsbehandeling te doen.

BELANGRIJK!

Contra-indicaties

Cosmetische acupunctuur is zeer intensief. Voor een optimaal resultaat is een redelijk goede lichamelijke conditie daarom zeer belangrijk. Een behandelingssessie wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek / screening.

Om uw en onze veiligheid te waarborgen wordt cosmetische acupunctuur bij de volgende condities uit voorzorg niet uitgevoerd:

Roken

Roken veroudert de huid aanzienlijk en werkt uitdroging en rimpelvorming in de hand
Voorafgaand aan cosmetische acupunctuurbehandelingen, moet daarom worden gestopt met roken. Ook tussen en na de behandelingen mag niet worden gerookt.
(reguliere acupunctuurbehandelingen kunnen eventueel wel worden ingezet bij rookstop-begeleiding voorafgaand aan cosmetische acupunctuur)

Problemen met bloedcirculatie

 • hoge bloeddruk
 • hart- en vaatziekten
 • gebruik van bloedverdunners, trombose
 • snel krijgen van blauwe plekken en/of bloedingen
 • problemen met bloedstolling

Plastische chirurgie, injectables

 • indien eerder cosmetische chirurgie is uitgevoerd
    en/of permanente fillers zijn geinjecteerd
 • bij nog niet uitgewerkte botox-injecties

Hormonale storingen

 • diabetes mellitus
 • migraine en zware hoofdpijn

Ernstige gezondheidsproblemen

 • kanker
 • AIDS en bepaalde (auto)immuunziekten
 • hepatitis en bepaalde infectieziekten
 • epilepsie
 • burnout, depressie en bepaalde psychische klachten (Deze klachten kunnen wel goed met reguliere acupunctuur worden behandeld. Na herstel/verbetering van de algemene conditie kan daarna verder worden gegaan met cosmetische acupunctuur)
LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid