Lage rugpijn

Iedereen heeft wel eens last van lage rugpijn door overbelasting of een verkeerde beweging. (spit of ischias) Meestal gaat dat vanzelf weer over, maar soms blijven de klachten langdurig aanhouden of worden zelfs erger. In de meeste gevallen is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak van de lage rugpijn. Dat wordt aspecifieke lage rugpijn genoemd. Van specifieke lage rugpijn is sprake als de oorzaak wel bekend is. Vaak worden de klachten dan veroorzaakt doordat zenuwen bekneld raken tussen de onderste lendewervels en de tussenwervelschijven. Voorbeelden hiervan zijn een hernia, wervelinzakking door trauma, metastase of botontkalking door ouderdom. Vaak gaat de lage rugpijn dan gepaard met een pijnlijke uitstraling in een been voorbij de knie of zelfs tot in de voet. Behandeling is dan noodzakelijk

Wat kan acupunctuur voor u doen?

Acupunctuur kan zowel acute als chronische lage rugpijn verminderen. Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van electrostimulatie op de naalden. Door een wisselende stroomfrequentie te gebruiken, wordt het lichaam aangezet om endorfinen (lichaamseigen pijnstillers) aan te maken. Hierdoor verdwijnt de pijn en wordt het weer mogelijk om soepeler te bewegen.
Dit is een behandeling die wij in onze praktijk iedere dag wel een aantal keren uitvoeren. In de meeste gevallen (>85%!)is het effect al direct na de eerste behandeling merkbaar!

Bel ons om een afspraak te maken

Bel ons nu!

Deel dit artikel!

Heeft u familie, vrienden of kennissen die last hebben van lage rugpijn?
Deel dit artikel dan via de sociale media!

ACUPUNCTUURCENTRUM EDE
LUTULISTATE 35 6716 NP EDE
TELEFOON 0318-846656

ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL
VENDELIER 41 3905 PB VEENENDAAL
TELEFOON 0318-846656